Fr. Sep 22nd, 2023

Masayoshi Son, sijoitusryhmittymän SoftBankin toimitusjohtaja, on vahvistanut myyvänsä Bitcoin-rahakkeitaan äskettäin löytäessään omaisuuden olevan „liian häiritsevä“. Business Insider -raportin mukaan Son antoi lausunnon ollessaan New York Times DealBook -konferenssissa.

Bitcoinin volatiliteetti tekee siitä epäterveellisen
Poika on yksi Japanin rikkaimmista miehistä. Hänen sijoituspalveluyrityksellään SoftBankilla on osuuksia useista huipputeknologian osakkeista – mukaan lukien Uber, Boston Dynamics ja ARM. Tällaisen suuren portfolionsa ansiosta hän ei ole mitenkään kuullut Bitcoinista.

Kuten hän selitti isännälle Andrew Ross Sorkinille, hän on itse asiassa sijoittanut Bitcoiniin. Miljardööri vahvisti, että osakkuusyritys vakuutti hänet sijoittamaan noin prosentin varallisuudestaan Bitcoiniin, kun omaisuus oli lähellä vuoden 2017 härkätaajuuskorkeutta.

Kun otetaan huomioon hänen nettovarallisuutensa tuolloin, hän olisi sijoittanut noin 200 miljoonaa dollaria. Miljardööri myi lopulta rahakkeensa tammikuussa 2018. Vaikka kyseinen ajanjakso merkitsi Bitcoinin hinnan pudotusta, Son selitti, että hän ei myynyt hinnan ylikuormituksen vuoksi. Sen sijaan hän piti omaisuuden volatiliteettia liian häiritsevänä, että hän alkoi unohtaa liiketoimintaansa.

Vaikka hän vahvisti 50 miljoonan dollarin tappion myynnistä, miljardööri selitti olevansa kuitenkin paljon parempi. Poika selitti myös, että hän pysyisi toistaiseksi poissa digitaalisista valuutoista, vaikka Bitcoin näyttää olevan valmis testaamaan kaikkien aikojensa korkeinta.

Miljardööri selitti myös uskovansa, että digitaaliset valuutat olisivat täällä pitkällä aikavälillä. Vaikka hän ei ymmärrä niitä, hän heitti painonsa omaisuuden ja niiden pitkäaikaisen toimivuuden taakse.

Ray Dalio ei ole varma Bitcoinista yli volatiliteettiongelmista

Poika ei ole ainoa miljardööri, joka kutsuu Bitcoinia sen volatiliteetista. Aiemmin tänä vuonna hedge-rahastosijoittaja Ray Dalio esitti samanlaisia vaatimuksia.

Dalio on Bridgewater Associatesin, maailman suurimpien hedge-rahastojen, sijoitusjohtaja. Arviolta 17 miljardin dollarin arvoinen Dalio vaati investointien hajauttamista aiemmin tänä vuonna. Miljardööri puhui Sorkinin kanssa Maailman talousfoorumilla ja käski käteistä erikseen selittäen monipuolistamisen tarpeen.

Kun Sorkin kysyi Bitcoinin näkymistä voimavarana, Dalio oli kuitenkin vähemmän optimistinen. Osittain hän sanoi:

„Rahalla on kaksi tarkoitusta, vaihtoväline ja varallisuuden säilytys, ja Bitcoin ei ole tehokas kummassakaan näistä tapauksista nyt.“

Hedge-rahastonhoitaja kertoi myös Bitcoinin volatiliteetista väittäen, että se teki omaisuuserästä houkuttelevan valinnan vakaville sijoittajille. Sen sijaan hän tuki sosiaalisen median jättiläisen Facebookin kultaa ja Libraa, stablecoin-projektia.

Dalio on pudottanut Bitcoinin epävakautta sen jälkeen. Viime viikon Twitter-keskustelussa miljardööri vakuutti jälleen uskovansa, että omaisuuden vaihtelut eivät tuottaneet suurta sijoitusta. Hän kuitenkin myönsi, että hän voisi olla väärässä ja pyysi ketään, jolla on enemmän tietoa, korjaamaan hänet.

Von admin