Fr. Sep 22nd, 2023

De Amerikaanse Federal Reserve, het centrale bankstelsel van het land, zou binnenkort haar beleidsherziening kunnen aankondigen, waarvan een belangrijk aspect erin zou bestaan de rentevoeten nog jaren laag te houden en tegelijkertijd te proberen de inflatie en de werkgelegenheidscijfers te verhogen. Deze strategie zou „bullish“ zijn voor alternatieve activaklassen, zoals bitcoin (BTC), volgens analisten.

Het doel, volgens de recente verklaringen van de Fed-functionarissen en analisten die door CNBC worden aangehaald, is om over te gaan op een „gemiddelde inflatie“ die gericht is op „een inflatie die hoger is dan de gebruikelijke 2%-doelstelling van de centrale bank en die zelfs wordt getolereerd“. Daarom zouden ze beloven de rente niet te verhogen totdat ze zowel de inflatie als de werkgelegenheidsdoelstellingen hebben bereikt.

„Er is echter één groot probleem,“ schreef Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, „de Federal Reserve is in het verleden vreselijk geweest in het raken van hun doelen.“

Pompliano beweerde dat het ergste scenario zou zijn, dat de Fed het inflatiedoel zou overschrijden en niet in staat zou zijn om de tarieven snel te verhogen. Ze zouden „de inflatie versnellen op het exacte moment dat ze het zouden moeten regeren.“

„Mijn verwachting is dat onroerend goed, goud, bitcoin en aandelen allemaal veel, veel hoger zullen lopen dan ze al hebben. Bitcoin zal de grootste winnaar zijn van alle activa, omdat het de meest volatiele is. […] laat je niet betrappen op het vasthouden van contant geld terwijl de Federal Reserve de activa systematisch devalueert onder het mom van het creëren van economische activiteit,“ zei hij.

Op dezelfde manier tweette Jameson Lopp, Chief Technology Officer van de Amerikaanse crypto beveiligingsspecialist Casa: „Er wordt verwacht dat de Fed een grote toezegging doet om uw geld te devalueren. Wat ga je eraan doen?“ (Leer meer.) Fiat Money Printer ‚Goes BRRR,‘ Is het een tijd om al het geld voor Bitcoin te verkopen?)

Ed Yardeni van het adviesbureau Yardeni, vertelde CNBC dat de Fed „de inflatie in een bereik van 2% tot 4% publiekelijk zou verwelkomen als een lang uitgestelde compensatie voor de inflatie die al zo lang onder de 2% ligt“ – en dit, zei hij, zou „wild bullish“ zijn voor alternatieve activaklassen, zoals aandelen, maar ook voor edele metalen.

Verder werd Peter Boockvar, chief investment officer bij Bleakley Advisory Group, door CNBC geciteerd omdat hij zei dat de stijgende inflatie in een tijd van historisch hoge werkloosheid „geen enkele economische betekenis heeft“.

„De consument is op dit moment erg kwetsbaar. Het laatste waar we voor moeten schieten is een hogere kosten van levensonderhoud, voegde hij eraan toe.“

Ondertussen verklaarde Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics, dat bitcoin en de crypto-markten weer niet meer gecorreleerd zijn met de traditionele markten. „De nummer één factor die de prijzen beweegt is de Federal Reserve, en hun neiging om te drukken.“ Greenspan vervolgde, en als ze drukken, gaan de prijzen in alle markten omhoog. Maar om het risico voor hun vermogen te verminderen, diversifiëren portefeuillebeheerders hun bezittingen met verschillende activaklassen.

„Nu de obligatiemarkten in de problemen zitten en de rendementen zo ongelooflijk laag zijn dat het voor beleggers nauwelijks aantrekkelijk is om ze op lange termijn vast te houden, denk ik dat portefeuillebeheerders actief op zoek zijn naar andere manieren om diversificatie te bereiken“, aldus Greenspan.

Ondertussen, vorige week, gaf één van de belangrijkste credit-rating bedrijven van de wereld, Fitch, de V.S. een kredietscore waarschuwing, terwijl de analisten Goldman Sachs over het risico van de Amerikaanse dollar waarschuwden die zijn dominante reservevalutastatus verliest. Maar de „Amerikaanse dollarzwakte heeft ook geholpen om de vraag naar crypto’s te stimuleren“, aldus Blockchain.com, een grote aanbieder van crypto’s in de portemonnee.

Zij vonden dat, terwijl Juli de slechtste maand van de USD in een decennium was, belangrijke cryptos ,,beduidend“ andere activaklassen, met inbegrip van voorraden en goud overtroffen.

Het bedrijf voegde toe dat ,,de volgende belangrijke financià „le afsmelting“ op zijn manier is. En terwijl de digitale valuta’s van de centrale bank grote voordelen bieden, zijn er ook grote risico’s (bijv. hack).

„Bottom line. De machtige Amerikaanse digitale dollar is niet onzinkbaar, en het uitblijven van voldoende aandacht voor zowel de houdbaarheid van de overheidsschuld als de cyberveiligheid verhoogt de kans op een financiële crisis in omvang en reikwijdte, in tegenstelling tot wat er eerder gebeurde“, aldus het bedrijf.

Zoals vandaag gemeld, na aankondigingen van grote mainstream-investeerders zoals Paul Tudor Jones dat ze bitcoin aan hun portefeuilles toevoegen als een inflatiehedge, zei een in de VS gevestigd groot softwarebedrijf MicroStrategy dat het ook een deel van zijn geld kan investeren in bitcoin en andere alternatieve investeringen, onder vermelding van „een negatief reëel rendement op de Amerikaanse dollar“.

Bitcoin wordt verhandeld tegen USD 11.858 (15:14 UTC), na een stijging van 1,5% in een dag en 8% in een week. Het is ook met 27% gestegen in een maand, terwijl het in een jaar met 1,5% is uitgegleden.

Von admin