Mi. Jul 24th, 2024

De afgelopen uren zijn wild geweest voor Bitcoin. De cryptocurrency ging zo hoog als $18.500 voor het herleiden tot $17.230 – alles in minder dan een uur.

SpaceX’s Crew-1 ruimteschip vloog gisteren 4 astronauten naar de ruimte. Maar het lijkt erop dat de shuttle ook de Crypto Trader en de cryptocurrency markt heeft meegesleept. Zoals in wat er gebeurt met een herbezichtiging van 2017, sloeg BTC voorbij het $18.000 prijskaartje dat de totale digitale activamarkt ten noorden van $500 miljard duwt.

De opwinding was echter van korte duur, aangezien de cryptocurrency een u-bocht nam en met meer dan $1.000 momenten daalde na het aanraken van de intraday high.

Bitcoin Price Blasts Past 18.000 dollar opnieuw na 3 jaar, 100.000 dollar mogelijk

Bitcoin lijkt klaar te zijn voor de maanmissie en heeft de basis misschien al verlaten. De bovenste cryptocurrency blies net voorbij de $18.000 weerstand met een 10 procent sprong na precies 3 jaar.

De hele cryptogemeenschap was verbijsterd over deze prachtige herhaling van een bullish history. Nogal wat van hen spraken hun ongeloof/opwinding uit op Twitter, in de verwachting dat BTC een hogere koers in kaart zou brengen na deze laatste prijsuitreiking.

Dan Tapiero, een gerenommeerde macro-investeerder met meer dan 25 jaar ervaring onder zijn hoede, ging door en merkte op dat de huidige bullish bitcoin wave 2017 veel te klein zou maken. Hij voegde er ook aan toe dat deze rally het resultaat is van inherent sterke en solide fundamenten in plaats van oppervlakkige speculatie.

TradingView based chartist KingThies herinnerde zijn lezers gisteren in een korte post aan de bitcoin herhalende geschiedenis.

Hij riep de stieren expliciet op om een ‚$100.000 BTC in het achterhoofd te hebben‘. Het lijkt misschien belachelijk om zelfs maar de mogelijkheid te veronderstellen, maar ‚men moet de logica in overweging nemen over hoe de volgende trend high eruit ziet, nu we de huidige all-time high van $19,5k naderen‘. King gaf commentaar:

Zeker, er zal bloed in het water zijn tegen de tijd dat het gebeurt, en velen zullen in ongeloof zijn als het gebeurt, maar de algemene gedachtegang die ik heb is bijna conservatief in vergelijking met haar explosieve geschiedenis van 4.000% of 1.500% keert terug in een kwestie van maanden. Dat gezegd hebbende, als we in de buurt komen van ATH, is 500% van het huidige ATH absoluut realistisch.

Dit was ook in lijn met wat CryptoPotato gisteren meldde. Zoals vermeld, heeft BTC slechts zes dagen nodig gehad sinds het 17K dollar brak om zijn ATH te bereiken in 2017.

De opwinding was kortstondig

De maanmissie zal echter moeten wachten. In een plotselinge wending van de gebeurtenissen deed de prijs van de bitcoin wat hij gewoonlijk het beste doet, en het duurde een u-bocht. In ongeveer 20 minuten had de prijs meer dan 1.000 dollar verloren, gaande van een high van ongeveer 18.500 dollar tot 17.230 dollar.

Op het moment van dit schrijven heeft BTC zich een beetje hersteld en handelt rond de $17.620.

Cryptocurrency Market Cap Tops $500 Miljard Eerste keer sinds 2017-18

De laatste ‚raketachtige‘ vlucht van Bitcoin duwde de geaggregeerde cryptocurrency marktwaardering ten noorden van het $500 miljard niveau. Dit is de eerste keer dat digitale activa waardevol werden na bijna 3 jaar van rally’s en brute onttrekkingen.

Interessant is dat bitcoin de enige cryptocurrency (en een paar andere altcoins) is die gevaarlijk dicht bij het veiligstellen van zijn vorige recordhoogte van $20.000 is. Veel andere cryptocurrency’s hebben niet eens 50 procent van hun verliezen teruggevorderd na drastisch te zijn gedaald na de rally van 2017.

Dit wijst op het impliciete feit van agressieve institutionele betrokkenheid bij de bitcoin-markt, wat er op zijn beurt toe heeft geleid dat het uit de as is herrezen als een feniks en van kop tot kop concurreert met andere safe-haven activa zoals en goud en traditionele fiatbeleggingsopties.

Von admin