Do. Jun 13th, 2024

Tidig entusiasm kan ha lagt grunden för adoption, men institutionella investerare leder anklagelsen.

Trenden att Bitcoin Circuit blir en reservvaluta fortsätter. Real Vision, finansiell TV på begäran som täcker världen av näringsliv och ekonomi, sätter åt sidan 10% av sina kontanta innehav i form av Bitcoin. Enligt Real Visions VD, Raoul Pal, bör andra företag följa efter.

Hur mycket satte Real Vision i Bitcoin?

Även om den första vågen av kryptoägare försökte sitt bästa för att använda Bitcoin (BTC) som kryptovaluta i deras dagliga shopping, verkar det som om ödet för Bitcoin är det digitala guldet. JP Morgan Chase-analytiker tror redan att Bitcoin är på den banan för att så småningom ersätta guld. De yngre generationerna är verkligen mer entusiastiska av Bitcoin, eftersom det eliminerar bördorna av fysikalitet – säkerhet, gruvdrift och transport.

Inte för att Bitcoins dualitet som betalningsmetod och värdeförrådning påverkar något av dem. I själva verket kan denna dualitet tippa skalan i båda ändar. Även om det fortfarande betraktas som en risktillgång, blev Bitcoin 2020 en tillgång i statskassan, från länder till stora företag:

  • Iran antog Bitcoin för internationell handel i stället för stränga USA-ledda sanktioner.
  • Mode Global Holdings tilldelade 10% av sina kontanta innehav till Bitcoin.
  • Square betalningsprocessor köpte Bitcoin till ett värde av 50 miljoner dollar, vilket motsvarar 1% av Squares totala tillgångar.
  • MicroStrategy-intelligensföretaget köpte $ 425 miljoner dollar i Bitcoin. Grundaren Michael Saylor jämförde Bitcoin med en „bank i cyberspace“.
  • Guggenheim-fonden är redo att förvandla 10% av sina 5 miljarder dollar till Bitcoin.

Sammantaget innehar stora institutionella investerare Bitcoin på 4,5 miljarder dollar, enligt BitcoinTreasuries. Att lägga till det till synes ostoppbara Bitcoin-tåget är Real Vision TV.

Real Vision använde BlockFi för att köpa Bitcoin

Intressant nog använde Real Vision inte Coinbase eller andra större mäklare för att köpa Bitcoin, utan BlockFi. Det tre år gamla företaget är en av de framväxande hybridplattformarna som erbjuder DeFi-intilliggande avkastningar med upp till 8,6% APY, förutom att vara en kryptobörs. De som söker vissa garantier över exceptionellt höga DeFi-avkastningar bör hitta BlockFi som en lockande lösning.

Efter att ha förvandlat 10% av sina kontanta innehav till Bitcoin för tre månader sedan, använde Real Vision den dominerande kryptovalutan för att låna via BlockFi och för närvarande nettade dem 6% APY. Du kommer att märka att de flesta institutionella investerare inte överstiger 10%. Real Visions VD, Raoul Pal, förklarar denna riskhanteringsstrategi:

”Det är bara 10%. Vad är det värsta som kan hända? Det går ner med 50% och vi förlorar 5% av vårt statskassa. Vi är ett abonnemangsbaserat företag; vi genererar kontanter, så det borde vara bra. Men om det stiger 10 gånger, gör det en anständig skillnad. ”

Pal noterar vidare att företagets aktieägare fortfarande bryr sig om Bitcoin som en investeringstillgång, varför vi inte ser ännu större institutionell antagande. Med JPMorgan Chase som kommer ut och säger att Bitcoin sannolikt kommer att överträffa guld är det en bra start, men fler banker måste göra sin forskning för att ge aktieägarna sinnesro.

Pal tycker Bitcoin är på väg mot 1 miljon dollar

Om du tittar på den här långsiktiga grafen är det lätt att dra slutsatsen att Bitcoin-tåget inte har några stoppbromsar.

Pal tar den här grafen till hjärtat och förväntar sig att tröskeln uppnås inom detta decennium:

„Jag tror att det blir 1 miljon dollar … Nu är det inom de kommande fem till sex åren. Så, var kommer det till i år? Jag vet inte, någonstans mellan $ 150.000 och $ 300.000. Det är omöjligt att veta men det är mycket längre än här. ”

Det skulle dock vara klokt att komma ihåg att Bitcoin verkar inom ramen för statliga regler. Ingenting i världen förblir statiskt. Om Bitcoin av någon anledning är avskuren från att köpas eller säljas för suverän valuta, kan en sådan åtgärd förstöra den.

Under tiden förväntar sig många att institutionella investerare driver BTC-priset längre när de integrerar det i sina plattformar.

Von admin